Qb Meer blauw op straat

Net geen bekeuring  (9k) Afgelopen woensdag had ik een bon te pakken omdat ik met de auto (uiteraard niet met de motor want dan had ik kunnen lossen of op tijd kunnen stoppiŽn) een straat de verkeerde kant inreed.
De dienstklopper stond niet aan het begin van de straat om me tegen te houden na een laad-los actie, maar aan het einde om de 60 piek te incasseren.De dag erop lag er een bon in de bus voor, eigenlijk tegen, het overschrijden van de maximumsnelheid. Weer 60 piek voor 7 km/u (schande voor een Blade) te hard: toch behoorlijk crimineel.

uit de Telegraaf van 16 oktober 1998

"De criminaliteit in ons land heeft zich de laatste jaren schrikbarend verhard. Met name het aantal geweldsmisdrijven, zoals bedreiging en gewapende overvallen, is met de helft toegenomen ten opzichte van 1990. Het aantal gevallen van mishandeling steeg maar liefst met 68 procent.
Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die gisteren werden gepresenteerd. De gegevens zijn gebaseerd op de gegevens over misdrijven waarvoor aangifte is gedaan."


uit de Telegraaf van 6 november 1998
"Minister Korthals (Justitie) ziet ervan af om alle verkeersboetes met ingang van 1 januari aanstaande met tien procent verhogen. In plaats daarvan zal de politie vaker gaan controleren op verkeersovertredingen. Zo komen er ook op grote schaal controles op provinciale wegen.
Korthals, die zijn plannen gisteren tijdens de begrotingsbehandeling van justitie bekendmaakte, wil uiteindelijk met de verscherpte controle 100 miljoen meer binnenhalen.
De verhoging van de boetes had hem 'slechts' 60 miljoen extra opgeleverd. Volgens de VVD-minister zou invoering van de hogere boetes tot problemen leiden vanwege de korte termijn waarop dit geregeld had moeten worden.
Justitie sluit niet uit dat over twee jaar de hoogte van boetes alsnog met 5% worden verhoogd."Nu dacht ik toch dat het volk zich bij de laatste verkiezingen had uitgesproken voor 'meer blauw op straat'.
En dan niet voor dit soort snel-geld-opleverende acties, maar voor de bestrijding van de criminaliteit. Best nuttig hoor, die verkeersbonnen. Want het is niet goed te praten. En het is snel, gemakkelijk en risicoloos geld verdienen. Maar wilden wij 'onze blauwen' niet voor een andere functie en moeten ze niet voor andere zaken worden opgeleid? Het lijkt mij voor de geslachtofferde dienstklopper nou niet bepaald opwindend. Je gaat een goed opgeleide manager toch ook geen DouweEgberts-zegeltjes laten knippen en plakken, hoewel ook best nuttig!
Laat die nieuwe agenten de boeven gaan vangen, want anders heb ik binnenkort geen voertuigen meer waarmee ik geld in het laadje kan brengen. Of gaat de Amsterdamse politie zodanig strenger worden dat ook te hard lopen of miscchien dan te hard ademen hen geld op gaat leveren ...

Bij deze een oproep om deze bron van inkomsten te saboteren met wat simpele trucs om de cameras te misleiden
Onthoud dat de snelheden op de (bovenste twee) foto's zijn aangegeven in miles/h, dus maal 1,6

Candid Camera  (55k)
Foot dip: het slangenbeen om de nummerplaat


Candid Camera  (50k)
De 180-graden: snel de motor keren om de nummerplaat te verbergen


Candid Camera  (20k)
Waar zit dat kenteken aan voorzijde eigenlijk?